Prima licitaţie deschisă pentru dreptul de amplasare a gheretelor în Chişinău a adus bugetului oraşului circa 20 milioane de lei

Prima licitaţie deschisă pentru dreptul de amplasare a gheretelor în Chişinău a adus bugetului oraşului circa 20 milioane de lei

Primăria municipiului Chişinău informează că miercuri, 2 decembrie, a avut loc prima licitaţie deschisă pentru obţinerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităţilor de comerţ ambulant stradal pe teritoriul oraşului, unde au fost adjudecate 11 locuri, în valoare totală de peste 20 milioane de lei, din cele 15 expuse la concurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai multe locuri de comerţ obţinute de agenţii economici au ajuns în mediu la valoarea de 2 milioane de lei şi mai mult. Însă au fost şi alte poziţii obţinute la preţul de 800 mii de lei sau 1,2 milioane de lei. 

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii a precizat că 3 loturi din cele 15 propuse iniţial pentru concurs, au fost excluse de către Comisia pentru licitaţii, iar un alt loc, pentru care a fost depusă o singură ofertă, va fi expus la următoarea licitaţie.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani. Organizatorul concursului este Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Locurile de comerţ ambulant stradal expuse la prima licitaţie se află în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, pe str. Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea – Parc „Butoiaş”, în Parcul „Sarmizegetusa” şi pe str. Valea Crucii (Grădina Zoologică).

Amintim că licitaţia cu numărul 2 pentru obţinerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităţilor de comerţ ambulant pe teritoriul oraşului Chişinău va avea loc pe 09 decembrie 2020, ora 10:00, în Sala de şedinţe a Preturii sectorului Centru, (str. Bulgară, 43).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările