Prim-ministrul Vlad Filat participă la Forumul Global de la Wroclaw – 2011

Premierul se află acum în Polonia, în calitate de reprezentant al Moldovei la Forumul Global anual, de la Wroclaw. La eveniment participă, de asemenea, Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, ex-preşedintele Poloniei, Alexander Kwasniewski, Senatorul american John McCain, şi Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski.

Ştiri pe aceeaşi temă

În debutul ceremoniei de deschidere, Frederick Kempe, Preşedinte şi Director Executiv al Consiliului Atlantic, a salutat participanţii la Forumului Global de la Wroclaw, care a întrunit politicieni şi reprezentanţi notorii ai cercurilor de afaceri pentru a discuta rolul Europei Centrale, în calitate de partener strategic al Statelor Unite, în eforturile comune de a fortifica cooperarea între SUA şi Europa în plan economic, politic şi de securitate.
Frederick Kempe a precizat că laureaţi ai Premiului pentru Libertate sunt personalităţi marcante care au contribuit substanţial la promovarea valorilor democratice în lume, menţionând că actuala ediţie, la fel a marcat o serie de personalităţi în acest sens.
Cu un cuvînt de salut către participanţii Forumului s-a adresat Preşedintele Poloniei Alexander Kwasniewski, care a subliniat importanţa evenimentului în cauză şi a exprimat susţinerea ţării sale pentru ţările promotoare ale democraţiei, menţionând și Republica Moldova.
În cadrul Forumului, Prim-ministrul Republicii Moldova va ţine un discurs la tema „Consolidarea proceselor democratice din lume".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările