Previziunea lui Traian Băsescu: Republica Moldova nu va fi membră a UE

Previziunea lui Traian Băsescu: Republica Moldova nu va fi membră a UE

Traian Băsescu, la Realitatea TV

Republica Moldova se poate transforma într-un eşec de proporţii, iar după lecţia din Ucraina Uniunea Europeană nu se va extinde spre Est, crede fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat, vineri seară, 17 aprilie, la postul românesc de televiziune Realitatea TV, că Republica Moldova nu va fi membră a UE, precizând că această ţară, în care România a investit mult efort politic, se poate transforma „într-un eşec de proporţii”, scrie Mediafax în ediţia online, citată de IPN.
 
Întrebat dacă România a pierdut Republica Moldova, Traian Băsescu a spus că, după părerea sa, „neimplicarea la momentul formării Guvernului (de la Chişinău) înseamnă o Moldovă pierdută”. Totodată, el a precizat că Republica Moldova „se poate transforma într-un eşec de proporţii”. „Noi am investit mult efort politic în Republica Moldova. Republica Moldova nu va fi membră în UE. După lecţia Ucrainei, nu se mai face extindere în Est. Balcanii au rămas singura zonă în care UE se mai poate extinde”, a explicat fostul şef al statului român, adăugând că „Moldova mai poate ajunge în UE doar prin unire cu România”.
 
Acesta a mai spus că Rusia nu va mai da drumul nici Ucrainei, nici Republicii Moldova spre UE şi şi-a exprimat convingerea că, după Ucraina, Bruxelles a înţeles că s-a atins linia roşie pe care Moscova n-o mai acceptă trecută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările