Preţul la produsele petroliere se majorează. ANRE a stabilit tarife noi

Preţul la produsele petroliere se majorează. ANRE a stabilit tarife noi

FOTO Arhivă.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit marţi, 14 iunie, preţuri noi pentru benzină, gaz şi motorină.

În perioada 15 iunie-28 iunie, preţul pentru un litru de benzină Premium-95 nu poate depăşi suma de 16 lei şi 25 de bani. Motorina - 14 lei şi 35 de bani, iar gazul lichefiat, 7 lei şi 29 de bani.

Preţurile sunt majorate faţă de cele stabilite pentru săptămânile precedente, când pentru benzină auto Premium-95 tariful nu putea depăşi suma de 16 lei şi 21 de bani litrul. Pentru motorină, 13 lei şi 83 de bani şi pentru gazul lichefiat, 7 lei şi 20 de bani litrul.
 
Amintim că Consiliul de Administrate al ANRE s-a autosesizat după ce joi, 26 mai, mai multe companii petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină.

În rezultat, ANRE a decis că o dată la două săptămâni va stabili preţurile plafon cu care pot fi comercializate produsele petroliere. Companiile petroliere ce vor afişa preţuri mai mari, decât cele stabilite de ANRE, riscă sancţiuni.

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: