Presupusul autor al alertei cu bombă de la Curtea de Apel Chişinău a fost reţinut

Presupusul autor al alertei cu bombă de la Curtea de Apel Chişinău a fost reţinut

Poliţia a reţinut un bărbat suspectat că ar fi autorul alertei false cu bombă de la Curtea de Apel Chişinău, din 9 noiembrie. Potrivit oamenilor legii, acesta şi-a recunoscut vina, declarând că, în timp ce aştepta să înceapă şedinţa de judecată într-un dosar în care este vizat, s-a apropiat de telefonul din holul clădirii şi a efectuat apelul la serviciul unic 112, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de poliţie a capitalei precizează că bărbatul are 44 de ani, este originar dintr-o localitate din raionul Străşeni, anterior judecat pentru furt. Suspectul le-a spus poliţiştilor că a făcut o glumă, neştiind care pot fi consecinţele şi că vor fi implicate toate serviciile specializate.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru „comunicare mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Bărbatul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările