Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu Papa Francisc

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu Papa Francisc

FOTO Facebook

„Poporul Moldovei este un promotor al valorilor creştine. Creştinismul, fiind religia majorităţii poporului nostru, are o influenţă decisivă asupra identităţii noastre şi a valorilor morale ale poporului nostru” - este mesajul transmis de preşedintele Igor Dodon la întâlnirea cu Suveranul Pontif, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful statului a menţionat că Republica Moldova îşi declară adeziunea pentru dezvoltarea dialogului interreligios, de consolidare a parteneriatului în sfera socială, educaţională, medicală. Igor Dodon a exprimat Suveranului Pontif cuvinte de recunoştinţă pentru soluţionarea problemelor contemporane de importanţă majoră şi pentru implicarea în stabilirea dialogului între civilizaţii şi religii.
 
El a apreciat cooperarea dintre Bisericile Ortodoxă şi cea Catolică, considerând că se află într-o dezvoltare continuă şi eficientă în ultimii ani. În acest context, Igor Dodon consideră că reluarea dialogului direct între Papa de la Roma şi Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii va contribui la consolidarea ţării şi la protejarea valorilor creştine fundamentale şi, în special, la protejarea creştinilor în regiunile unde sînt înregistrate cazuri de persecutare şi discriminare a acestora.
 
 
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află în perioada 4-6 noiembrie într-o vizită de lucru în Italia. În cadrul acesteia este preconizată întrevederea cu omologul său italian, Sergio Mattarella dar şi cu reprezentanţii cercurilor de afaceri italieni şi cu diaspora moldovenească de la Roma.
 
În fotografiile de la întrevederea cu Suveranul Pontif, Igor Dodon apare alături de prima-doamnă şi doi dintre cei trei fii ai cuplului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările