Presa internaţională: Voturile diasporei moldoveneşti ar putea oferi 4 mandate pentru alegerea preşedintelui

Rezultatele scrutinului legislativ din Republica Moldova şi-au găsit reflectare pe site-urile principalelor agenţii de ştiri din lume ca Reuters, Associated Press, Euronews şi CNN. În timp ce presa din occident anunţă drept învingătoare partidele proeuropene, publicaţiile de limbă rusă atribuie victoria Partidului Comuniştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Euronews: Se aştepta ca Alianţa prim-ministrului Filat să piardă alegerile, dar comuniştii, conduşi de fostul preşedinte Vladimir Voronin au suferit o înfrângere răsunătoate la alegerile de duminică. Dacă rezultatele exit-poll-ului se se vor confirma, fosta republică sovietică are şanse să înainteze în drumul său european.


CNN: Voturile a  600.000 de moldovenil de peste hotare ar putea favoriza alianţa pro-europeană. Aceste voturi ar putea oferi alianţei fotoliile lipsă pentru alegerea preşedintelui şi încheierea crizei constituţionale.


Associated Press: Alianţa pentru Integrare Europeană conduce înaintea comuniştilor, arată rezultatele parţiale. Deocamdată este neclar dacă vor avea destule mandate pentru a pune capăt impasului politic în care se află ţara mai bine de un an. Voturile moldovenilro peste hotare ar putea schimba balanâa în favoarea alianţei, care are nevoie de câteva mandate pentru a alege -preşedintele.


Partidul Comuniştilor conduc în alegerile parlamentare din Moldova după numărarea preliminară a voturilorm anunţă site-ul rusesc RIA Novosti. Totuşi, nu poate obţine majoritatea în parlament, constată agenţia rusă Interfax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările