Premierul Iurie Leancă a discutat cu moldovenii din diaspora despre mai multe proiecte de lege, în cadrul unui forum online

Premierul Iurie
Leancă a discutat cu moldovenii din diaspora despre mai multe proiecte de lege, în cadrul unui forum online

Premierul Iurie Leancă a participat aseară la un forum online cu Diaspora, unde a discutat pentru prima dată legile adoptate de Executiv Foto: Gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă spune că, pentru prima dată, legile pe care le adoptă guvernarea sunt consultate şi cu cetăţenii din diasporă. Aceasta este prima guvernare care a început să discute şi să asculte vocea diasporei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul a discutat cu cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi peste hotare, la primul Forum online cu diaspora, cu genericul: „Europa – acasă”. Evenimentul a fost organizat de către Biroul pentru relaţii cu diaspora, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prim-ministrul a vorbit despre principalele procese care au loc în ultimii ani în Republica Moldova şi despre cele mai importante acţiuni întreprinse de executiv pentru fortificarea relaţiei cu moldovenii din afara ţării.

Cele mai multe întrebări au venit din partea moldovenilor din Italia, Grecia, Franţa, Spania, Portugalia, cei din SUA, Canada, Rusia şi Kazahstan. Cele peste 60 de întrebări parvenite în adresa premierului s-au referit la teme ce ţin de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, la problemele sociale ale cetăţenilor moldoveni de peste hotare, la potenţialul economic al Moldovei în contextul integrării europene, la politica internă a ţării şi implicarea diasporei în dezvoltarea Republicii Moldova.

De asemenea, prim-ministrul şi-a îndemnat concetăţenii din diasporă să se alăture campaniei de promovare a integrării europene a Republicii Moldova: „Europa - acasă!”. La eveniment a fost lansat şi siteul nou creat, dedicat campaniei: www.europa-acasa.md. Aici, moldovenii din străinătate vor putea scrie celor de acasă scrisori despre Europa. Totodată, ei le vor putea scrie premierilor din toate statele UE pentru a-i convinge, în baza propriilor exemple, că Moldova merită să fie susţinută şi promovată pentru a ajunge membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

La fel, conaţionali din diaspora au fost invitaţi ca la 27 iunie, când Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, să se alăture celor de acasă şi să celebreze şi ei această zi istorică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările