Premierul Iurie Leancă l-a întâlnit azi pe noul şef al EUBAM pentru Moldova şi Ucraina, Franceso Bastagli

Premierul Iurie Leancă l-a întâlnit azi pe noul şef al EUBAM pentru Moldova şi Ucraina, Franceso Bastagli

La întâlnirea dintre Iurie Leancă şi şeful Misiunii EUBAM pentru Moldova şi Ucraina, Francesco Bastagli, a participat şi ambasadorul UE la Chişinău, Pirkka Tapiola Foto: Gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit în dimineaţa zilei de miercuri, 23 aprilie, cu noul şef al Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina, Francesco Bastagli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a fost numit în funcţie la 29 martie anul curent. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind proiectele comune realizate în Republica Moldova şi perspectivele de dezvoltare a cooperării, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Francesco Bastagli a spus că este fericit să se afle la Chişinău într-un moment atât de fericit: obţinerea regimului liberalizat de vize pentru călătoriile în statele europene. Oficialul a reconfirmat disponibilitatea EUBAM de a sprijini în continuare Republica Moldova.

La rândul său, Iurie Leancă, şi-a exprimat speranţa unei conlucrări cât mai reuşite. „EUBAM are un rol important în ţara noastră şi datorită experienţei dumneavoastră, Republica Moldova va merge într-o direcţie corectă”, a subliniat Iurie Leancă.

Pe parcursul a aproape opt ani, EUBAM îndeplineşte funcţiile de asistenţă în cooperarea dintre serviciile de resort din Republica Moldova şi Ucraina privind securizarea frontierei.

Francesco Bastagli a ocupat funcţia de Reprezentant Special al lui Kofi Annan pentru Sahara Occidentală. Înainte de aceasta, a activat în calitate de şef Adjunct al Misiunii ONU în Kosovo (2002-2005) şi Coordonator Rezident al ONU în Republica Islamică Iran ( 1999-2002).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: