Posesorii de paşapoarte sovietice pot primi buletine de identitate noi până pe 1 septembrie, gratuit

Posesorii de paşapoarte sovietice pot primi buletine de identitate noi până pe 1 septembrie, gratuit

De pe 1 septembrie 2014, moldovenii nu vor mai putea merge la vot cu paşapoartele sovietice Foto: Adevărul

Oamenii care solicită buletine electronice în locul celor vechi, sovietice, pot beneficia de facilităţile aprobate astăzi de Guvern, doar după ce achită o diferenţă de preţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moldovenii care încă mai deţin paşapoarte sovietice pot obţine buletine de identitate actualizate, până pe 1 septembrie, fără să mai plătească taxa de stat obligatorie, în regim simplificat, iar documentele noi le pot fi aduse la domiciliu. Decizia a fost adoptată în şedinţa de astăzi a Guvernului. 

În cazul oamenilor grav bolnavi şi imobilizaţi, schimbarea paşapoartelor va avea loc cu ajutorul oficiilor mobile, conform listelor pregătite de asistenţii sociali, medicii de familie şi de autorităţile publice locale. De această facilitate vor beneficia şi oamenii aflaţi în întreţinerea statului, în instituţiile rezidenţiale, iar cheltuielile vor fi acoperite din Bugetul de Stat. 

Doritorii vor putea beneficia şi de buletin de identitate electronic, însă în acest caz solicitanţii vor trebui să plătească diferenţa de cost.

Totodată Executivul a mai votat un proiect de lege prin care prevederea referitoare la permiterea votării pe bază de paşaport sovietic este exclusă din Codul Electoral, începând cu data de 1 septembrie. Potrivit ultimelor statistici, în data de 1 iulie 2013, în Moldova erau înregistraţi 220.000 de posesori de paşapoarte de tip sovietic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările