Pomul de Crăciun va fi inaugurat oficial în seara de 4 decembrie. Ce program festiv pregătesc autorităţile municipale

Pomul de Crăciun va fi inaugurat oficial în seara de 4 decembrie. Ce program festiv pregătesc autorităţile municipale

FOTO IPN Elena Covalenco

Autorităţile municipale invită locuitorii şi oaspeţii Capitalei la inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminilor de sărbătoare, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, astăzi, 4 decembrie, la ora 18.00, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Chişinău informează că este organizat şi un spectacol, cu participarea vedetelor din Republica Moldova, printre care: Radu Dolgan, Serj Kuzenkoff, Igor Rusu, Lenuţa Gheorghiţă, Maria Iliuţ, Fraţii Corduneanu şi formaţia „Megapolis”. Manifestarea cultural-artistică va începe la ora 17.30, iar inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminilor de sărbătoare va avea loc la ora 18.00.

Primarul general interimar Silvia Radu a spus luni, 4 decembrie, la şedinţa operativă de la Primărie, că la anul, dacă va mai rămâne în această poziţie de interimat la Primărie, va iniţia consultarea chişinăuienilor ce fel de brad îşi doresc: artificial sau natural.

Silvia Radu a mai spus că personal a optat pentru un brad artificial, dar din cauza preţurilor mari anunţate şi a timpului insuficient pentru organizarea procedurilor de achiziţie, s-a mers ideea bradului natural. Primarul general interimar speră că pe viitor în PMAN va fi instalat un brad artificial pentru a evita problemele de genul celor de anul acesta.

Sâmbătă dimineaţă, 2 decembrie, în PMAN a fost instalat bradul de 29 de metri, adus din Ucraina, care a ajuns la Chişinău cu întârziere şi cu multe crengi rupte. Muncitorii de la Spaţii Verzi au încercat să-l reanimeze, dar Silvia Radu a cerut să fie dat jos şi s-a angajat să cumpere personal alt brad. În aceeaşi zi, în Piaţa a fost instalat un brad de 17 metri, care a fost tăiat din curtea unei grădiniţe din sectorul Botanica. Pomul a constat 10 mii de lei, iar înţelegerile au fost ca banii să fie donaţi în scopuri caritabile.

Pomul de Crăciun din PMAN se planifica să fie împodobit până pe 30 noiembrie, iar inaugurarea ar urma să aibă loc pe 1 decembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările