Poliţistul de patrulare, care a accidentat mortal o femeie pe o trecere de pietoni din Chişinău, riscă până la zece ani de închisoare

Poliţistul de patrulare, care a accidentat mortal o femeie pe o trecere de pietoni din Chişinău, riscă până la zece ani de închisoare

FOTO simbol

Un subofiţer superior din cadrul Direcţiei patrulare Centru a INSP al IGP al MAI va compărea pe banca acuzaţilor pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acţiuni săvârşite în stare de ebrietate” şi ”părăsirea locului accidentului rutier”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a acestuia în judecată.
 
Tragicul accident s-a produs în seara de 13 ianuarie 2021, pe strada Socoleni din Chişinău, când inculpatul a tamponat cu maşina o femeie care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni. Imediat după impact poliţistul a părăsit locul accidentului rutier fiind depistat, reţinut şi suspus examenului medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei. Rezultatele examinării au indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentraţie de alcool de 0,86 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.
 
Impactul s-a dovedit a fi fatal pentru victimă, aceasta decedând în urma leziunilor incompatibile cu viaţa. Femeia avea 36 de ani şi era mamă a patru copii minori.
 
Fiind audiat de procurori, inculpatul nu şi-a recunoscut vina.
 
Deşi procurorii au insistat la prelungirea arestului preventiv pe numele acestuia, magistraţii i-au înlocuit măsura - în arest la domiciliu.

În prezent, acesta nu mai activează în organele afacerilor interne, fiind eliberat ca urmarea celor întâmplate, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările