Poliţistul implicat în dosarul „mitei pentru procurori”, amendat cu 90.000 de lei

Poliţistul implicat în dosarul „mitei pentru procurori”, amendat cu 90.000 de lei

Instanţa de judecată a condamnat şeful–adjunct al unei direcţii din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Acesta s-a ales cu o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 90.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura Anticorupţie aminteşte că a transmis în judecată cauza penală în care a fost implicat poliţistul, conform materialelor căreia, acesta a pretins mai multe sume de bani de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală. 

În schimbul banilor, prevalându-se de funcţia pe care o deţinea, poliţistul susţinea că va influenţa ofiţerii de investigaţie şi procurorii din cadrul oficiului Ciocana, care efectuau urmărirea penală în cauza în care erau reţinuţi administratorii agentului economic învinuit de evaziune fiscală, promiţând să asigure eliberarea acestora din arest, cu ulterioara scoatere de sub urmărire penală şi clasarea cauzei penale.

În cadrul urmăririi penale, procurorul a înaintat către IGP un demers de suspendare din funcţie a factorului de decizie vizat. Acesta şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia, încheind un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază şi expedierea în instanţa de judecată pentru examinare în procedură specială.

În scopul asigurării executării pedepsei, instanţa de judecată a menţinut sechestrul aplicat asupra bunurilor condamnatului.

Sentinţa este cu drept de apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chişinău.

citeste totul despre: