Poliţist reţinut pentru că a pretins 7.000 de lei de la o frizeriţă pentru a nu-i aplica amendă

Poliţist reţinut pentru că a pretins 7.000 de lei de la o frizeriţă pentru a nu-i aplica amendă

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Un subofiţer al Inspectoratului de poliţie din Bălţi a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în urma primirii sumei de 7.000 de lei de la angajata unui salon de frumuseţe.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul ar fi cerut şi primit 7.000 lei pentru a nu-i aplica amenda administratorului salonului şi frizeriţei pentru necompletarea registrului de evidenţă a masurilor anti-epidemice, dar şi pentru că o clientă nu ar fi purtat masca de protecţie în timp ce era deservită. 

Astfel, pentru a-i scuti de o amendă de 75.000 de lei, care se aplică în asemenea cazuri persoanelor juridice si 22.500 de lei persoanelor fizice, poliţistul ar fi cerut 7.000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 - corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: