Poliţist reţinut cu focuri de armă în Chişinău într-un dosar de corupţie

Poliţist reţinut cu focuri de armă în Chişinău într-un dosar de corupţie

FOTO simbol

Un angajat al Poliţiei a fost reţinut vineri, 13 decembrie, de ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. Reţinerea a avut loc pe strada Eminescu din Chişinău şi s-a încheiat cu focuri de avertisment, efectuate de mascaţii CNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Naţional Anticorupţie s-a sesizat în urma unui denunţ la linia naţională anticorupţie. Potrivit denunţătorului, acum câteva zile, un echipaj al Batalionului pentru reacţionare operativă Centru din cadrul Poliţiei l-a stopat pentru traversarea neregulamentară la culoarea roşie a semaforului şi pentru aflarea în stare de ebrietate la volan. După verificare, poliţistul-şofer l-a escortat la domiciliu, iar ca să-l scape de pedeapsă i-ar fi cerut 1.000 de euro.

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Poliţistul a fost reţinut în momentul primirii banilor, dar a încercat să fugă de la faţa locului, sfidând avertismentele mascaţilor. Pentru a-l reţine, ofiţerii CNA au efectuat două focuri de avertisment în sus, după care l-au imobilizat.

În prezent, poliţistul se află la sediul CNA şi este audiat de ofiţerii de urmărire penală. Acesta urmează să fie reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.

De la începutul anului, peste 30 de poliţişti au fost reţinuţi de CNA pentru acte de corupţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările