Poliţist din Edineţ, reţinut după ce ar fi încercat să organizeze eliberarea unui permis de conducere contra mitei de 900 de euro şi 6.180 de lei

Poliţist din Edineţ, reţinut după ce ar fi încercat să organizeze eliberarea unui permis de conducere contra mitei de 900 de euro şi 6.180 de lei

Urmare unui denunţ la CNA, un tânăr din Edineţ, angajat al Inspectoratului de Poliţie din raion, este cercetat penal de ofiţerii anticorupţie şi procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influenţă. Acesta ar fi extorcat şi primit 900 de euro şi 6.180 de lei, sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere, de la etapa de şcolarizare şi până la eliberarea propriu-zisă a carnetului auto de categoria C şi E.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dimineaţa zilei de marţi, 21 septembrie, tânărului i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior fiind reţinut pentru 72 de ore.
 
Potrivit materialelor cauzei penale, iniţial, omul legii ar fi susţinut că poate determina persoane publice din Secţia Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Edineţ să elibereze un permis de conducere, fapt pentru care ar fi primit 700 de euro.

Ulterior, acesta ar fi pretins încă 6.180 de lei pentru a aranja înscrierea candidatului la o şcoală auto de stat, astfel încât acesta să nu frecventeze orele. 
 
Alţi 200 de euro ar fi fost primiţi pentru a organiza urgentarea eliberării actelor confirmative de şcolarizare şi susţinerea cu succes a examenului intern la şcoala auto respectivă.

Dacă va fi găsit vinovat de infracţiunea ce i se incriminează, pentru trafic de influenţă, bănuitul riscă o amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 6 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările