Poliţist din Chişinău, reţinut pentru luare de mită

Poliţist din Chişinău, reţinut pentru luare de mită

Ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI, în comun cu Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal, au reţinut la 23 iulie curent un angajat al poliţiei care a estorcat şi primit 10.000 de lei de la un cetăţean.

Acţiunile pretins a fi ilegale ale unei persoane, care s-a dovedit a fi un ofiţer din cadrul Inspectoratului de poliţie Centru, au fost documentate în baza sesizării depuse de către victimă.

Astfel, în procesul examinării circumstanţelor expuse, s-a constatat că poliţistul a pretins de la victimă, care în calitate de persoană fizică desfăşoară activitatea de întreprinzător, mijloace băneşti ce nu i se cuvin, în sumă de 10.000 de lei.

Mijloacele băneşti estorcate şi primite pentru muşamalizarea pretinselor încălcări ce afectează activitatea de întreprinzător, care au fost depistate în cadrul efectuării controalelor, au fost oferite în mai multe tranşe.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, fiind cercetat penal. El riscă o pedeapsă de la 5 la 10 ani privaţiune de libertate, cu amendă în mărime de la 120.000 la 160.000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: