Poliţia din Republica Moldova confirmă: Oligarhul Vlad Plahotniuc a fost ţinta unei tentative de asasinat. 17 persoane au fost reţinute

Poliţia din Republica Moldova confirmă: Oligarhul Vlad Plahotniuc a fost ţinta unei tentative de asasinat. 17 persoane au fost reţinute

FOTO Facebook

17 persoane au fost reţinute în Ucraina şi în Republica Moldova, fiind suspectate că fac parte dintr-o grupare criminală care intenţiona să execute un asasinat la comandă. Poliţia a confirmat că ţinta asasinatului ar fi fost liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat, sâmbătă, în cadrul unui briefing de presă, că în Republica Moldova au fost reţinute, pe 7 aprilie, opt persoane, dintre care doi sunt ucraineni. Ceilalţi şase suspecţi sunt cetăţeni moldoveni, dar care mai au şi cetăţenia altor state. Majoritatea dintre suspecţi au antecedente penale, comiţând infracţiuni grave.
 
Reţineri şi în Ucraina: nouă suspecţi, dintre care doi luptători cu pregătire specială
 
În cadrul percheziţiilor, oamenii legii au depistat patru aruncătoare de grenade, pistoale cu amortizator, staţii radio, calculatoare, obiecte de camuflaj. Concomitent cu reţinerele din Moldova, au avut loc reţinerea a nouă suspecţi în Ucraina. Doi dintre aceştia sunt luptători cu o pregătire specială, care au luptat în Donbass.
 
Referitor la comanditari, procurorul a menţionat că au fost identificate două persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova, una dintre care se află în capitala Federaţiei Ruse şi ar fi o autoritate a lumii criminale, atât în Republica Moldova, cât şi în Rusia. Pentru asasinat urma să fie achitată suma de 200.000 de dolari, dintre care jumătate fusese transmisă deja.
 
Şeful Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Ion Iachimov, a menţionat că atacul urma să fie comis în clădirea Global Business Center, cu aplicare de împuşcături şi lansări de grenade. S-a constat că pregătirea pentru omor ar fi durat multă vreme, timp în care suspecţii s-au informat referitor la ora la care ţinta vine la birou, ora la care pleacă. Suspecţii aveau pregătit un automobil cu nemere lituanene, cu care urmau să se deplaseze peste hotare după comiterea asasinatului.
 
Suspecţii riscă până la 20 de ani de închisoare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: