Ploi cu descărcări electrice şi posibil grindină în acest weekend

Ploi cu descărcări electrice şi posibil grindină în acest weekend

Meteorologii promit ploi pentru tot weekendul FOTO: Shutterstock

După o doză de soare, în ultimele zile ale săptămânii, pe 3 şi 4 mai, se aşteaptă ploi cu descărcări electrice şi posibil grindină. Acestea vor continua şi în noaptea spre 5 mai, anunţă Serviciul Hidrometeorologic de Stat potrivit IPN.

Pe 6 şi 7 mai timpul va fi însorit, iar pe 8 şi 9 mai, izolat vor cădea precipitaţii slabe de scurtă durată.

Sâmbătă se vor înregistra temperaturi de 20-25 de grade Celsius la amiază, şi 7-12 grade Celsius noaptea. Duminică se va răci puţin. Ziua se vor înregistra 14-19 grade Celsius, iar noaptea 7-12 grade.

Noua săptămână va începe cu temperaturi  de 13-18 grade Celsius ziua, iar noaptea se vor înregistra 5-10 grade Celsius.

Pe 6 şi 7 mai sunt posibile chiar îngheţuri la suprafaţa solului. Pe 6 mai noaptea se vor înregistra 1-6 grade Celsius, iar ziua 14-19 grade Celsius. Pe 7 mai, temperaturile de noapte vor fi aceleaşi, iar ziua se va încălzi puţin, înregistrându-se pţnă la 21 de grade Celsius.

În prima zi de mai, în mai multe localităţi din nordul ţării a plouat cu grindină. Unitatea Specială Soroca a Serviciului Antigrindină a lansat 42 de rachete antigrindină în 10 localităţi din raioanele Drochia, Floreşti, Făleşti şi Soroca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările