Platforma DA ameninţă cu proteste de amploare dacă nu sunt arestaţi Shor şi Plahotniuc

Platforma DA ameninţă cu proteste de amploare dacă nu sunt arestaţi Shor şi Plahotniuc

Membrii consiliului fac apel către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne să lase echipamentul din dotare şi să treacă în mod demonstrativ de partea poporului. FOTO: Arhiva Adevărul

Platforma Civică Demnitate şi Adevăr va organiza o vastă acţiune de protest în Chişinău dacă organele de drept şi conducerea ţării nu vor da curs demersului protestatarilor pentru urmărirea penală şi reţinerea imediată a lui Ilan Şor şi a lui Vladimir Plahotniuc, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o declaraţie a platformei DA, adoptată pe 27 octombrie, se constată cu mare îngrijorare că Republica Moldova continuă să fie un stat capturat, în care puterea a fost şi continuă să fie uzurpată de către un grup infracţional organizat, în frunte cu Vlad Plahotnuc.

În declaraţie se menţionează că, deşi populaţia ţării protestează de aproape un an de zile, în număr extrem de impunător, cerând scoaterea din captivitate a statului şi a instituţiilor subordonate oligarhiei criminale, niciuna dintre revendicări nu a fost îndeplinită. Totodată, potrivit Consiliului Marii Adunări Naţionale, deşi unul dintre suspecţii în furtul miliardelor, Vlad Filat a fost arestat pe un termen de 30 de zile, ceilalţi făptaşi se află în mod cinic şi suspect în libertate, iar miliardele furate de la cetăţeni rămân a fi  nerecuperate.

„Constatăm că, pe de o parte, puterea coruptă şi compromisă, aflată la cheremul uzurpatorului Plahotniuc, nu vrea să capituleze politic de bună voie, că este gata să apere regimul cu orice preţ şi prin orice metode dictatoriale de tip huntă, că instituţiile de drept abilitate, din cauza captivităţii şi complicităţii lor, nu sunt capabile să recurgă la urmărirea penală a grupului infractional organizat nominalizat mai sus, iar, pe de alta, că poporul nu mai poate suporta starea de captivitate, de sărăcie, haos şi dezmăt total”, se menţionează în declaraţie.

Membrii consiliului fac apel către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne să lase echipamentul din dotare şi să treacă în mod demonstrativ de partea poporului, să renunţe la misiune de a apăra oligarhii de la putere. „În situaţia unei Procuraturi Generale capturate, considerăm absolut necesară intervenţia Curţii Constituţionale în vederea constatării stării de captivitate a ţării şi a instituţiilor de drept”, se mai spune în declaraţia CMAN.

La fel, membrii CMAN se adresează şi instituţiilor internaţionale, ambasadelor acreditate în Republica Moldova şi partenerilor de dezvoltare, să susţină demersul popular, să facă presiunile ce se impun asupra lui Vladimir Plahotniuc în vederea neimplicării acestuia din subteran în activitatea instituţiilor de drept şi de reglementare, încetarea şantajului exercitat prin dosare penale reale sau fabricate la comandă împotriva deputaţilor, miniştrilor, premierului şi a preşedintelui, a statului în general, iar guvernarea să purceadă neîntârziat la îndeplinirea etapizată a revendicărilor populare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările