Plâng şi polițiștii acuzați pentru 7 aprilie

Procesul în dosarul fostului șef al Poliției Criminale de la Comisariatul sectorului Centru al Capitalei, acuzat că a torturat un tânăr în aprilie 2009, a ajuns la final. Inculpatul și-a susținut ieri pledoaria. Vădit emoționat, cu mâinile și vocea tremurânde, căpitanul de poliție și-a citit discursul de pe foaie.

Starinschi a declarat că este nevinovat și că nu-l cunoștea pe Sergiu Crețu până în octombrie 2009, când tânărul a venit împreună cu procurorul la Comisariat, pentru a indica biroul în care ar fi fost bătut. Poliţistul afirmă că pe 8 aprilie nici nu se afla în Comisariat, fiind în Piața Marii Adunări Naționale.

Tânărul de 24 de ani susţine însă că în seara de 8 aprilie a fost bătut timp de două ore în biroul polițistului, care i-ar fi aplicat 57 de lovituri peste tot corpul, în urma cărora s-a ales cu o mână ruptă, comoție cerebrală și contuzia rinichilor.

Pe de altă parte, acuzatul susține că polițiștii care l-au ridicat pe Crețu din stradă i-ar fi frânt mâna, iar expertiza medico-legală ar fi demonstrat că fractura a fost produsă prin răsucire, și nu prin lovire. Mai mult, studentul ar fi prezentat radiografia unei alte persoane, iar la internare nu avea decât o luxație.

„Sunt niște declarații aberante", a bufnit în râs Sergiu Crețu. „De doi ani familia mea, mama, soția și copiii, trăiescun coșmar", a spus cu ochii în lacrimi Radu Starnischi.

Judecătoria sectorului Centru urmează să pronunțe luni sentința în acest caz.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: