Piscinele din R. Moldova se închid din 1 august. Anunţul premierului Ion Chicu

Piscinele din R. Moldova se închid din 1 august. Anunţul premierului Ion Chicu

FOTO simbol  SURSA 123RF

Premierul Ion Chicu a anunţat vineri, 31 iulie, în cadrul şedinţei Guvernului, că activitatea piscinelor din R. Moldova va fi sistată, începând cu 1 august, pe durata stării de urgenţă în sănătate publică.

Ion Chicu a precizat că decizia respectivă a fost aprobată de Comisia Naţională de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. 

Premierul susţine că situaţia în zonele de agrement este una alarmantă, în special în cazul piscinelor, deoarece nu se respectă recomandările specialiştilor în ceea ce priveşte lupta cu noul coronavirus.

Până la ora actuală, au fost raportate 24.733 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 778 de decese, dintre care 28 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 54 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 17.269 de persoane, 426 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 34 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 3.281 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 825, asistenţi medicali - 1.477, personal auxiliar - 358, infirmiei - 621. În total, 2.683 de lucrători medicali au fost trataţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: