Pirkka Tapiola, la final de mandat. Pavel Filip: Mulţumim pentru dedicarea faţă de Moldova

Pirkka
Tapiola, la final de mandat. Pavel Filip: Mulţumim pentru dedicarea faţă de Moldova

FOTO Arhivă

Premierul Pavel Filip i-a mulţumit ambasadorului UE, Pirkka Tapiola, care îşi încheie mandatul în Republica Moldova, pentru sprijinul manifestat faţă de Moldova şi în special faţă de cetăţeni, în cei patru ani de activitate.

Această perioadă, potrivit premierului, a fost una tumultoasă, cu urcuşuri şi coborâşuri, fiind un timp în care Republica Moldova s-a confruntat cu o criză politică, bancară şi economică, dar a avut parte şi de evenimente frumoase, obţinând regimul liberalizat de vize cu UE, şi semnând Acordul de Asociere cu UE, transmite IPN.
 
„Apreciem mult că Uniunea Europeană a continuat să fie alături de Republica Moldova, care prin unele evenimente a dezamăgit în 2015. Apreciem că nu ne-aţi abandonat şi aţi fost alături de noi. Obiectivul nostru este ca oamenii să trăiască mai bine, în bunăstare, şi să asigurăm integrarea ţării în UE”, a spus Pavel Filip.
 
Totodată, Şeful Cabinetului de miniştri a asigurat că Guvernul va lucra intens asupra realizării noii Foi de Parcurs privind acţiunile prioritare pentru semestrul II al anului curent, agreate în comun cu Parlamentul. În acest document se regăsesc şi acţiunile pe termen scurt propuse în noua Agendă de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană pentru 2017-2019, dar şi unele condiţionalităţi din programele de asistenţă financiară prevăzute de Uniunea Europeană.
 
Premierul s-a referit şi la agenda largă de reforme a Guvernului, printre care, reforma administraţiei publice centrale, menţionând importanţa asistenţei macrofinanciare din partea UE pentru Moldova.
 
Ambasadorul Pirkka Tapiola a îndemnat Guvernul să se focuseze în continuare pe promovarea reformelor, care să fie în beneficiul cetăţenilor. Printre acestea, oficialul UE a evidenţiat reforma administraţiei publice, a educaţiei, a sistemului vocaţional.
 
Pirkka Tapiola, a preluat mandatul de şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova în 2013, după încheierea mandatului fostului şef al Delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel. Pirkka Tapiola a activat anterior în calitate de Consilier al UE pe probleme de relaţii cu ţările din Europa de Est şi Asia Centrală. Noul şef al Delegaţiei UE la Chişinău este numit diplomatul slovac Peter Michalko.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: