Peste patru mii de poliţişti şi carabinieri vor asigura odinea publică de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste patru mii de poliţişti şi carabinieri vor asigura ordinea publică pe întreg teritoriul ţării în perioada sărbătorilor de Paşti. Aceştia vor supraveghea ordinea publică în locurile de agrement, în preajma bisericilor, în gări, staţii pentru transport, dar şi vor patrula traseele naţionale, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Daniel Mazepa, specialist în cadrul Direcţiei generale securitate publică a IGP, a îndemnat populaţia să nu lase locuinţa nesupravegheată, dacă pleacă cu toată familia de acasă. Fie, lasă responsabil un vecin sau activează sistemul de alarmă, deoarece în perioada sărbătorilor se înteţesc cazurile de furt din locuinţe, dar şi pungăşiile. Oamenii mai sunt îndemnaţi să nu consume băuturi alcoolice în locurile publice şi să nu lase fără supraveghere copiii, atunci când se vor afla în spaţii aglomerate.

Şoferii sunt îndemnaţi să nu urce în nici un caz băuţi la volan sau să lase maşinile parcate în locuri neautorizate. O altă recomandare este să nu lase unităţile de transport nesupravegheate şi să nu lase bunuri de valoare la vedere în automobile. Posesorii de arme sunt atenţionaţi să le lase acasă în safeuri. Daniel Mazepa a menţionat că, de obicei, la mesele de sărbătoare se consumă alcool, iar portul armei şi consumul de băuturi alcoolice sunt lucruri incompatibile.

Oamenii mai sunt îndemnaţi să nu meargă în seara Învierii în lăcaşele sfinte în stare de ebrietate, pentru a nu perturba liniştea. Pentru a asigura ordinea publică, în preajma bisericilor se vor afla câte doi poliţişti. Daniel Mazepa a amintit că rugurile sunt interzise şi a îndemnat oamenii să se abţină de la organizarea lor.

Potrivit lui Pavel Apostol, şeful Serviciului InfoTrafic, va fi mărit numărul echipajelor de patrulare, în special vineri şi sâmbătă, la ieşirile din Chişinău. La fel şi luni, 29 aprilie, în a doua parte a zilei, când cei plecaţi vor reveni în capitală. Pavel Apostol a îndemnat şoferii să nu depăşească limita de viteză. Inspectorii de patrulare se vor afla la datorie în aceste zile, inclusiv pe toate traseele din ţară. Conform datelor INP, anul trecut, în perioada sărbătorilor de Paşti, în urma accidentelor rutiere au decedat 13 persoane, iar peste o sută au fost traumatizate.

Sâmbătă seara, în adiacentul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din capitală, parcarea automobilelor va fi interzisă. Pentru a evita crearea ambuteiajelor în centrul capitalei, şoferii sunt îndemnaţi să evite bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi strada Columna, tronsonul cuprins între străzile Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni şi Puşkin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite