Peste 50 de alerte false cu bombă, anunţate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova

Peste 50 de alerte false cu bombă, anunţate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova

Pe parcursul zilei de marţi, 5 iulie, au fost anunţate peste 50 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. Au fost vizate instituţii publice din Chişinău, dar şi din toate raioanele ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei informau iniţial că au fost anunţate alerte cu bombă la Parlament, Guvern, instanţe judecătoreşti, centre comerciale, spitale, dar şi Aeroportul Internaţional Chişinău, Agenţia Servicii Publice. Angajaţii şi vizitatorii din incinta clădirilor au fost evacuaţi. Contactată de IPN, Diana Fetco, şefa Secţiei comunicare şi protocol a IGP, a declarat că alertele erau anunţate pe rând, iar după cele din capitală au început a fi anunţate şi în raioanele ţării, fiind vizate de asemenea, instituţii publice – primării, subdiviziuni ale ASP etc. Pe toate adresele au fost dispuse verificări, care au durat până târziu, iar în urma acestora nu a fost depistat vreun obiect suspect. Diana Fetco a menţionat că alertele au fost anunţate prin intermediul poştei electronice, iar preliminar, s-a constatat că ar fi vorba despre aceeaşi adresă electronică. Oamenii legii întreprind măsuri pentru a identifica cine stă în spatele acestor acţiuni. Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism se pedepseşte cu amendă până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare până la 2 ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările