Peste 5 mii de euro pentru legalizarea unei construcţii neautorizate în Chişinău. Un bărbat, reţinut pentru trafic de influenţă

Peste 5 mii de euro pentru legalizarea unei construcţii neautorizate în Chişinău. Un bărbat, reţinut pentru trafic de influenţă

FOTO simbol

Un bărbat din Chişinău ar fi pretins şi primit 5.700 de euro de la proprietarul unei case la sol sub pretextul că poate influenţa funcţionari din cadrul Preturii sectorului Râşcani, ai Inspectoratului de Poliţie Râşcani, precum şi magistraţi ai Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani.

Potrivit datelor anchetei, acesta ar fi cerut banii pentru a organiza procedura de legalizare a unei locuinţe aferente imobilului, ce aparţine proprietarului şi care ar fi fost construită  fără autorizaţie şi documente justificative în acest sens. 

Deşi au convenit să meargă până la capăt cu procedurile legale, proprietarul casei l-a denunţat pe intermediar la CNA. Prin urmare, pe numele acestuia a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar astăzi dimineaţă a fost reţinut în cadrul acestui dosar.

În prezent, bănuitul se află în custodia CNA pentru 72 de ore şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: