Peste 16 mii de tone de păcură vor fi eliberate din rezerva de stat pentru Termoelectrica

Peste 16 mii de tone de păcură vor fi eliberate din rezerva de stat pentru Termoelectrica

Agenţia Rezerve Materiale urmează să elibereze din rezervele de stat, cu titlu de deblocare, către compania „Termoelectrica” SA, 16.500 tone de păcură. Hotărârea a fost aprobată de Guvern vineri, 22 octombrie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Afacerilor Anterne, Ana Revenco, a precizat că statul intervine pentru soluţionarea situaţiei excepţionale create pe piaţa gazelor naturale, cu scopul  asigurării securităţii energetice a ţării şi protecţiei populaţiei.

În condiţiile situaţiei de criză privind livrarea gazelor naturale în Republica Moldova, 

„Termoelectrica” a fost trecută la arderea păcurii. Reieşind din faptul că, pe 15 octombrie, întreprinderea a epuizat stocul disponibil personal de păcură, pentru a nu stopa procesul tehnologic de producere a energiei electrice şi termice, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis eliberarea cantităţii de 16.500 tone de păcură din rezervele de stat.

„Arderea păcurii eliberate va permite asigurarea populaţiei şi instituţiilor importante cu caracter social – grădiniţe, spitale, şcoli etc. – cu energie electrică, dar şi agent termic în perioada rece a anului. Arderea păcurii din rezervele de stat asigură procesul de livrare a agentului termic şi electric beneficiarilor de serviciile S.A. „Termoelectrica”, fapt ce permite menţinerea unui tarif stabil pentru consumatori şi economisirea gazelor naturale, fără a fi ridicate tarifele achitate de populaţie”, a mai spus Ana Revenco.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările