Persoanele care ajung la spital, dar nu se confirmă COVID-19, intră în autoizolare

Persoanele care ajung la spital, dar nu se confirmă COVID-19, intră în autoizolare

Persoanele care sunt aduse la spital, dar nu li se confirmă diagnosticul de COVID-19 şi sunt lăsate să plece acasă, trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile, indiferent dacă localitatea în care se află este sau nu în carantină. Precizările au fost făcute de către directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Scoaterea localităţii din carantină, aşa cum se va întâmpla pentru raionul Hânceşti, nu înseamnă că avem frâu liber pentru plimbări şi pentru ieşiri. Noi rămânem în autoizolare”, a spus Nicolae Furtună.

Autoizolarea, timp de 14 zile, este obligatorie pentru persoanele care revin din străinătate, indiferent care a fost scopul călătoriei.

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică  a explicat că instituirea regimului de carantină în cadrul unei unităţi administrativ-teritoriale se decide de Comisei pentru Situaţii Excepţionale în situaţia înregistrării cazurilor unice de infecţie, cu afectarea a 1% din populaţie. Perioada de carantină numără 14 zile de la confirmarea ultimului caz în localitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: