Permisele de conducere moldoveneşti sunt recunoscute în Bulgaria

Permisele de conducere moldoveneşti sunt recunoscute în Bulgaria

Permisele de conducere emise în Moldova sunt recunoscute în Bulgaria şi pot fi preschimbate fără necesitatea de a fi susţinut un examen suplimentar. Decizia vine în urma discuţiilor cu autorităţile bulgare. Despre aceasta a anunţat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest lucru este posibil graţie faptului că ambele state sunt părţi la Convenţia privind circulaţia rutieră. Autorităţile noastre continuă eforturile susţinute pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Moldova în ţările de reşedinţă a diasporei, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE. În ultimul an, partea bulgară a schimbat 226 permise de conducere emise de autorităţile Republicii Moldova şi 15 permise de conducere emise de autorităţile bulgare au fost schimbate în permise de conducere moldoveneşti. Pe 5 februarie, Republica Moldova şi Bulgaria au marcat 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările