Pericol de inundaţii în raionul Ştefan Vodă. Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză

Pericol de inundaţii în raionul Ştefan Vodă. Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză

FOTO Arhivă

Premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient şi coordonat acţiunile în zona limitrofă a râului Nistru, râu care din cauza ploilor din ultimele zile prezintă risc de cedare a digurilor. În zonă vor interveni şi forţele din rândul efectivului armatei şi carabinierilor pentru a începe lucrările de reparaţie şi întărire a digurilor de protecţie.

Decizia a fost luată la o şedinţă, joi, 23 mai, în legătură cu pericolul inundaţiilor în urma ploilor abundente în raionul Ştefan Vodă, în special în localităţile din zona limitrofă a râului Nistru, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
 
La Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecţie. Urmează să fie evaluată situaţia şi întreprinse măsurile de rigoare şi în localităţile Crocmaz, Răscăieţi Vechi, Olăneşti, Purcari, şi Talmaza. Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepţionale Locale în toate satele cu risc de inundaţii. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora şi Crocmaz, care necesită a fi întărit.
 
Premierul a solicitat să fie mobilizate şi forţele necesare din rândul efectivului armatei şi carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparaţie şi întărire a digurilor de protecţie, astfel încât acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă. În total, vor fi mobilizaţi circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori şi drumari şi peste 10 unităţi de tehnică specială.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: