Percheziţii la o companie imobiliară din Chişinău

Percheziţii la o companie imobiliară din Chişinău

FOTO simbol

Oamenii legii au efectuat 13 percheziţii vineri, 18 octombrie, la o companie imobialiară din Chişinău, într-un dosar penal deschis pentru abuz de serviciu şi evaziune fiscale. Descinderile au fost iniţiate după ce au fost depuse mai multe denunţuri pe numele unor persoane, care ar forma un grup criminal organizat.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mijloace băneşti, documente, telefoane, înscrisuri şi suporturi electronice, atât din oficiile companiei, cât şi de la domiciliile grupului criminal, dar şi din automobile.

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigaţiilor efectuate de ofiţerii de investigaţie ai MAI, informaţiilor apărute în mass-media, denunţurilor scrise de actuali şi foşti angajaţi ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar şi în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relaţii comerciale cu compania imobiliară.

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat şi persoane fizice. Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaţilor, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacţiilor efectuate în domeniul imobiliar şi utilizarea mijloacelor băneşti primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Într-un comunicat de presă emis de „Proimobil.md” se spune că în percheziţiile efectuate de procurori nu sunt vizaţi actualii agenţi şi managementul companiei.

„Acţiunile organelor privesc persoanele implicate fraudulos în afacere începând cu anul 2017 şi până în august 2019. Sediul de pe Armenească 28 deja de mai mult de o lună este închiriat de altă companie imobiliară, gestionată de Octavian Orheianu şi alte persoane, asupra cărora se efectuază aceste investigaţii”, se spune în document.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: