Percheziţii în Chişinău. Marfă fără acte de provinienţă şi dublă contabilitate, depistate la mai mulţi agenţi economici din domeniul alimentaţiei publice

Percheziţii în Chişinău. Marfă fără acte de provinienţă şi dublă contabilitate, depistate la mai mulţi agenţi economici din domeniul alimentaţiei publice

FOTO politia.md

Oamenii legii au efectuat miercuri, 11 octombrie, în Chişinău, 38 de percheziţii la mai mulţi agenţi economici, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul alimentaţiei publice în parcul Ştefan cel Mare, parcul Catedralei Mitropolitană şi parcul Dendrariu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în urma percheziţiilor efectuate de către ofiţerii Direcţiei Investigare Fraude Economice, şi Secţia Cercetare şi Urmărire Penală a Direcţiei de Poliţie Chişinău, sub conducerea oficiului principal al Procuraturii municipiului Chişinău, cu suportul angajaţilor Inspectoratului Fiscal, Agentiei privind Siguranţa Alimentelor, Agenţiei privind Protecţia Consumatorului, Serviciului Situaţii Excepţionale, au fost depistate încălcări în mai multe domenii şi anume: surplus/neajuns de mijloace băneşti în raport cu bonurile fiscal, marfă supusă vânzării fără acte de provinienţă, evidenţă dublă a contabilităţii, condiţii antisanitare, încălcări grave de ordin antiincendiar, etc.

Totodată, au fost depistate şi ridicate mijloace băneşti nereflecatate în evidenţa contabilă în sumă de peste 600.000 lei, înscrisuri de tip ciornă, documente contabile, facturi fiscale, bonuri de consum, dispoziţii de plată, ştampile, marfă fără acte de provinienţă în valoare de peste 500.000 lei.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale, pornite la 3 octombrie 2017, în baza indicilor componenţei de infracţiune prevăzuţi de art. 241 alin. 2 (practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător) si 244 alin. 2 (evaziune fiscală) Cod penal al RM.

Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Evaziune fiscală” se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Menţionăm că, în scopul protejării consumatorilor şi evitării apariţiei pe piaţa autohtonă a mărfurilor de proastă calitate, poliţiştii organizează sistematic razii de profilaxie.

citeste totul despre: