Pentru moldovenii care merg în Ucraina nu se mai aplică regimul de carantină

Pentru moldovenii care merg în Ucraina nu se mai aplică regimul de carantină

Republica Moldova nu se mai regăseşte în lista statelor cu risc sporit de răspândire a infecţiei COVID-19, întocmită de Ministerul Sănătăţii din Ucraina. După actualizările din 15 ianuarie, persoanele care sosesc din Republica Moldova pot intra în Ucraina fără a fi plasate în carantină (autoizolare), transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În zona „verde”, pe lângă Republica Moldova, se mai regăsesc 127 de ţări. În categoria ţărilor „roşii” rămân ţări ca România, Rusia, Belarus, Canada, Franţa, Polonia, Georgia, Marea Britanie etc.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, cetăţenii străini, inclusiv moldovenii, pot să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere poliţa de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind cheltuielile de carantină. Poliţa de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observaţiei urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanţă în Ucraina. Valabilitatea poliţei de asigurare urmează să acopere perioada de şedere în Ucraina.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările