Pentru două săptămâni, UE pune Republica Moldova în carantină

Pentru două săptămâni, UE pune Republica Moldova în carantină

Din 23 septembrie, Republica Moldova nu se mai regăseşte pe lista ţărilor aceptate fără restricţii pentru „călătorii neesenţiale în UE”. Aceasta are loc în urma recomandării Consiliul European şi se aplică şi faţă de Bosnia şi Herzegovina, în timp ce Kuweit, Chile şi Rwanda au fost adăugate în listă, transmite IPN cu referire la un comunicat al Consiliului European.

Ştiri pe aceeaşi temă

În totalitate, 13 ţări, printre care şi statul vecin Ucraina, fac parte din lista ţărilor recomandate pentru relaxarea restricţiilor epidemiologice de intrare în UE. Chiar şi aşa, spune Bruxellesul, statele membre pot ridica restricţia temporară a călătoriilor neesenţiale în UE pentru călătorii complet vaccinaţi.

Recomandarea Consiliului nu este un instrument obligatoriu din punct de vedere juridic, stipulează documentul. Autorităţilor statelor-membre ale UE le revine responsabilitatea de a implementa prevederile recomandării, adică de a ridica restricţiile pentru statele incluse în listă, nu şi să decidă ridicarea restricţiilor de călătorie pentru ţările terţe care nu sunt pe listă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările