PDM nu are un favorit pentru alegerile prezidenţiale. Pavel Filip: Nu credem că e necesar să le indicăm simpatizanţilor cu cine să voteze

PDM nu are un favorit pentru alegerile prezidenţiale. Pavel Filip: Nu credem că e necesar să le indicăm simpatizanţilor cu cine să voteze

„Nu credem că este necesar să le indicăm colegilor şi simpatizanţilor noştri cu cine să voteze”, susţine Pavel Filip, liderul Partidului Democrat, formaţiune care nu participă la alegerile prezidenţiale. După şedinţa Biroului Executiv al PDM, Pavel Filip a declarat că formaţiunea a decis să facă altfel de politică şi nimeni nu va impune nimănui pe cine să susţină la alegeri, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul PDM a reamintit despre campania de consultare a cetăţenilor în teritoriu, în cadrul căreia spune că a înţeles că oamenii sunt preocupaţi de ce va fi după alegeri – cum se va guverna, cum vor fi continuate proiectele, cum vor fi evitate incertitudinea, haosul etc. Oamenii vor să aibă siguranţa că rezultatul acestor alegeri nu va fi pornirea unor războaie politice, ci mobilizarea politicienilor la muncă pentru a ajuta cetăţenii. „Suntem siguri că membrii Partidului Democrat şi simpatizanţii noştri vor vota la prezidenţiale pornind de la aceste aşteptări şi considerente”, a precizat Pavel Filip.

Potrivit democratului, aceste alegeri prezidenţiale vor trece, dar este de datoria politicienilor să găsească compromisuri atunci când e vorba de interese naţionale. „Partidul Democrat nu va radicaliza şi mai mult scena politică din Moldova şi va încerca să fie un factor de echilibru”, a notat democratul.

„Ne vom uni cu toţii în jurul unor obiective majore, care să ajute ţara să meargă înainte şi să nu fie supusă riscului intrării într-un blocaj şi într-o nouă criză politică periculoasă. Şi cel mai important lucru în actuala situaţie din ţară nu este competiţia politică, ci capacitatea de a găsi lucrurile care ne unesc”, a mai spus Pavel Filip.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările