Patru persoane, printre care şi un poliţist, reţinute pentru organizarea unei scheme de contrabandă cu mărfuri prin regiunea transnistreană

Patru persoane, printre care şi un poliţist, reţinute pentru organizarea unei scheme de contrabandă cu mărfuri prin regiunea transnistreană

FOTO simbol sursa IPN

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 49 de ani, sunt învinuiţi într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum, care erau introduse ilegal în Moldova prin regiunea transnistreană. Printre învinuiţi se numără şi un angajat al Inspectoratului de Poliţie Bender, care era responsabil de escortarea autovehiculelor folosite pentru transportarea mărfurilor de contrabandă.

Toţi patru au fost reţinuţi în cadrul unei ample operaţiuni, desfăşurată de serviciile specializate ale Vămii, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.
Activitatea infracţională a grupării a fost documentată pe parcursul a circa trei luni de zile, perioadă în care organele de anchetă au acumulat probatoriul necesar pentru declanşarea operaţiunii de reţinere.
 
Astfel, toţi membrii grupării au fost reţinuţi în flagrant chiar în momentul descărcării loturilor de contrabandă într-un depozit aflat într-o zonă de la periferia municipiului Chişinău. Imediat după reţinerea acestora, ofiţerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii PCCOCS, au descins la mai multe locaţii din Capitală, fiind vizate domicilii, depozite şi unităţi comerciale. 
 
În total, au fost operate 12 percheziţii, în cadrul cărora au fost depistate mai multe loturi de mărfuri de larg consum, estimate la peste 5 milioane de lei. Potrivit materialelor urmăririi penale, este vorba despre loturi impunătoare de sisteme audio/video, cabluri de interconectare, piese auto, articole vestimentare, echipamente de pescuit, aparate de tuns etc.
 
Totodată, au fost indisponibilizate şi vehiculele folosite pentru transportarea mărfurilor de contrabandă sau pe post de antemergătoare.
 
Potrivit informaţiilor deţinute, mărfurile erau procurate din regiunile Odesa şi Harkov, după care - introduse în ţară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Aici şi intervenea rolul angajatului Poliţiei, care avea misiunea de a inspecta traseele şi de a semnala despre eventuale filtre de control.
Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă deconspirată şi tragerii la răspundere a acestora. 
   
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă până la 10 ani de detenţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: