Patru moldoveni ar fi bătut şi jefuit o bătrână de 70 de ani în Cipru

Patru moldoveni ar fi bătut şi jefuit o bătrână de 70 de ani în Cipru

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pe teritoriul Republicii Moldova. FOTO Adevărul

Patru bărbaţi moldoveni sunt bănuiţi că ar fi sustras bani şi bunuri dintr-o locuinţă din Cipru, după ce ar fi bătut proprietara, o bătrână de 70 de ani. Infracţiunea s-a produs acum un an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suspecţii, toţi în vârstă de 27 de ani, au pătruns în casa victimei, au bătut-o provocându-i traumatisme în regiunea feţei, după care au legat-o cu o bandă adezivă şi au început să caute prin casă bani, bijuterii şi obiecte de preţ. Suspecţii au sustras un safeu în care se aflau 40 de mii de euro, bijuterii din aur, ceasuri de valoare, prejudiciul fiind estimat la suma de 730 de mii de euro. Indivizii au fugit lăsând victima legată.
 
Ca urmare a acţiunilor de urmărire penală, autorităţile din Cipru au identificat atacatorii. La începutul acestui an, autorităţile din Moldova au recepţionat cererea de asistenţă a organelor de drept din Cipru în vederea investigării acestei infracţiuni, recepţionând şi mandatele de arest. După investigaţiile efectuate în comun, s-a stabilit că în anul 2014, timp de două săptămâni, suspecţii s-au aflat pe teritoriul Ciprului. În acest timp, aceştia au urmărit victima şi au plănuit tâlhăria. Indivizii, au revenit pe teritoriul Republicii Moldova peste câteva zile după ce au comis infracţiunea.
 
După aproximativ un an de investigaţii, trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pe teritoriul Republicii Moldova, iar al patrulea – în România, fiind extrădat organelor de drept din Cipru. De la domiciliile suspecţilor poliţiştii au ridicat două kilograme de substanţe narcotice, un cântar electronic, carduri bancare, bijuterii din aur, ceasuri toate sustrase de la locul crimei.
 
Pe marginea acestui caz fost iniţiată o cauză penală pentru tâlhărie. Suspecţii riscă de la 12 până la 15 ani de închisoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările