Partidul Socialiştilor: „Îi datorăm lui Ivan Bodiul o zi de doliu naţional şi un monument sau o stradă în Chişinău“

Partidul Socialiştilor: „Îi
datorăm lui Ivan Bodiul o zi de doliu naţional şi un monument sau o stradă în Chişinău“

Nicolae şi Elena Ceauşescu au vizitat Moldova în 1976. Foto: Arhiva Naţională R. Moldova

Membrii formaţiunii conduse de fostul comunist Igor Dodon consideră că moldovenii ar trebui să-i aducă un ultim omagiu lui Ivan Bodiul care a condus RSS Moldovenească timp de 19 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Considerăm că îi datorăm acestui mare lider moldovean o zi de doliu naţional şi un monument sau o stradă în municipiul Chişinău. Ivan Bodiul a condus ţara noastră circa 20 de ani, perioadă în care Moldova a devenit una din cele mai bogate şi progresiste regiuni din spaţiul sovietic şi din Europa de Est (…) Majoritatea construcţiilor, reţelele de infrastructură şi imaginea bună în spaţiul ex-socialist pe care o mai are Moldova sunt opera aptitudinilor de administrator ale lui Ivan Bodiul“, potrivit unui comunicat de presă al Partidului Socialiştilor.

Cel mai longeviv prim-secretar din RSS Moldovenească, numit „dictator regional“ a decedat în această dimineaţă la Moscova, la vârsta de 95 de ani.

Mai mulţi istorici consideră că Bodiul „a fost cel care a omorât în faşă tot ceea ce înseamnă cultură naţională, literatură, ştiinţă, limbă română“ şi că „a persecutat şi a alungat la Moscova unele dintre cele mai importante talente basarabene care se inspirau din tradiţiile naţionale româneşti“.

(AUDIO, GALERIE FOTO) EXCLUSIV: Cel mai longeviv prim-secretar comunist în Moldova, Ivan Ivanovici Bodiul: „Regret că poporul a fost încătuşat“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: