Pagina web a Curţii de Conturi din Republica Moldova, ţintă a unui atac cibernetic. Au fost distruse bazele de date

Pagina web a Curţii de Conturi din Republica Moldova, ţintă a unui atac cibernetic. Au fost distruse bazele de date

FOTO simbol

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) informează că pagina electronică oficială a instituţiei www.ccrm.md a fost ţinta unui atac cibernetic, fiind distruse bazele de date ale site-ului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Curţii, este pentru prima oară când instituţia supremă de audit se confruntă cu o asemenea situaţie.
 
„Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanţă şi cu impact în societate, la etapa raportării şi mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituţiei. Investigaţiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de şantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituţiei supreme de audit din ţară”, se spune într-un comunicat.
 
Curtea de Conturi lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale şi acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcţională cât de curând posibil.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările