Arestul preventiv nu va putea fi condiţionat cu recunoaşterea vinovăţiei. CCM a declarat neconstituţionale mai multe prevederi din legislaţie

Arestul preventiv nu va putea fi condiţionat cu recunoaşterea vinovăţiei. CCM a declarat neconstituţionale mai multe prevederi din legislaţie

Curtea Constituţională din Moldova (CCM) a declarat neconstituţionale o serie de prevederi care permiteau aplicarea arestului preventiv în situaţii care încălcau, inclusiv prezumţia nevinovăţiei. În acest sens, au fost formulate patru sesizări, depuse de către magistraţii din Judecătoria Chişinău, Curtea de Apel Chişinău şi deputaţi ai Partidului Liberal, dar şi de către un avocat.

Cazul celor trei copii din Cantemir care au murit intoxicaţi cu insecticide. Silvia Radu: Ambulanţa a ajuns în 7 minute, însă părinţii au refuzat spitalizarea

Cazul celor trei copii din Cantemir care au murit intoxicaţi cu insecticide. Silvia Radu: Ambulanţa a ajuns în 7 minute, însă părinţii au refuzat spitalizarea

Ambulanţa a ajuns la familia din Flocoasa, raionul Cantemir, în şapte minute, însă părinţii au refuzat spitalizarea, semnând un act prin care şi-au asumat responsabilitatea pentru consecinţele care pot surveni. Despre aceasta a anunţat ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu, citată de IPN.

Chişinăul pierde anual circa 500 milioane de lei din cauza corupţiei de la Primărie

Chişinăul pierde anual circa 500 milioane de lei din cauza corupţiei de la Primărie

Experţii Centrului Analitic Independent „Expert-Grup” susţin că din cauza lipsei de transparenţă în activitatea întreprinderilor municipale din Chişinău, a cadrului legal ambiguu şi a corupţiei, Capitala are pierderi anuale ce depăşesc suma de 500 milioane de lei. Principalele domenii cu cel mai înalt risc de corupţie şi care generează cele mai mari pierderi sunt gestiunea patrimoniului întreprinderilor municipale şi procesul de achiziţii.

Restricţii de circulaţie pe trei străzi din Chişinău

Restricţii de circulaţie pe trei străzi din Chişinău

Circulaţia transportului pe strada 31 august 1989 din Chişinău, la intersecţia cu strada Armenească, va fi sistată în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie. Primăria municipiului Chişinău informează că traficul este închis în legătură cu executarea lucrărilor de reconstrucţie a unor străzi din zona centrală a capitalei, transmite IPN.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 3 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 5 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 6 luni · comentarii (12)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 8 luni · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 8 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 1 an · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 1 an · comentarii (56)
Postari Recente