Comercianţii de flori din Chişinău, amendaţi cu circa 85.000 de lei în urma depistării mai multor încălcări

Comercianţii de flori din Chişinău, amendaţi cu circa 85.000 de lei în urma depistării mai multor încălcări

În contextul contracarării fenomenului de evaziune fiscală, în preajma începutului unui nou an şcolar, zile în care se atestă o creştere a cererii de flori, respectiv creşte şi riscul de comercializare ilicită a acestora, Serviciul Fiscal de Stat a desfăşurat acţiuni de conformare prin efectuarea controalelor fiscale operative şi instituirea posturilor fiscale la contribuabilii ce comercializează flori în pieţele autorizate din Capitală.

Festivalul Must Fest începe sâmbătă la Chişinău

Festivalul Must Fest începe sâmbătă la Chişinău

A treia a ediţie a Festivalului Must Fest se mută în acest an, din podgorii, unde a fost organizat anul trecut, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Astfel, pe 8 şi 9 septembrie, organizatorii promit un festival grandios şi concerte de muzică pe măsură. Intrarea la Festival se va face în baza biletelor care vor costa pentru o zi 200 de lei, iar pentru două zile – 300 de lei, transmite IPN.

Conferinţa Globală privind Turismul Vitivinicol a început la Castelul Mimi

Conferinţa Globală privind Turismul Vitivinicol a început la Castelul Mimi

Peste 200 de reprezentanţi ai industriei turistice mondiale din 60 de ţări participă, în perioada 5-7 septembrie, la cea de-a treia Conferinţă Globală privind Turismul Vitivinicol, în Republica Moldova. Participanţii vor fi familiarizaţi cu oferta turistică a ţării prin diverse tururi pe la vinării şi degustări. Evenimentul a fost inaugurat joi, 6 septembrie, la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, transmite IPN.

Amnesty International Moldova condamnă „răpirile ilicite de oameni” şi cere autorităţilor să nu-i expulzeze arbitrar pe cetăţenii turci reţinuţi de SIS

Amnesty International Moldova condamnă „răpirile ilicite de oameni” şi cere autorităţilor să nu-i expulzeze arbitrar pe cetăţenii turci reţinuţi de SIS

Amnesty International Moldova condamnă încălcarea drepturilor fundamentale ale omului în cazul celor şapte cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului Orizont, reţinuţi joi, 6 septembrie, de către colaboratorii SIS, cu încălcarea flagrantă a procedurii de reţinere, percheziţionare şi ridicare, cu violarea normelor cu privire la libertatea şi securitatea persoanelor, stipulate în convenţiile la care Moldova este parte.

VIDEO Şapte cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului Orizont din Chişinău, reţinuţi de SIS pentru legături cu o grupare islamistă: „Este comanda lui Erdogan”

VIDEO Şapte cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului Orizont din Chişinău, reţinuţi de SIS pentru legături cu o grupare islamistă: „Este comanda lui Erdogan”

Şapte cetăţeni turci, care activau în calitate de profesori şi în funcţii de conducere la Liceul moldo-turc Orizont, au fost reţinuţi în dimineaţa zilei de joi, 6 septembrie, de ofiţerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, în contextul unei operaţiuni privind prevenirea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 2 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 3 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 4 luni · comentarii (10)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 6 luni · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 6 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 11 luni · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 1 an · comentarii (56)
Postari Recente