A început construirea complexului „Chişinău Arena“

A început construirea complexului „Chişinău Arena“

La Stăuceni au fost lansate lucrările de construire a complexului multifuncţional de importanţă naţională „Chişinău Arena”. Complexul, care va dispune de o arenă polivalentă cu o capacitate de peste 4.000 de spectatori, o sală dedicată pentru antrenamente şi evenimente mici; bazin olimpic, urmează să fie dat în exploatare în termen de 12 luni, transmite IPN.

Cod galben de îngheţuri în Republica Moldova

Cod galben de îngheţuri în Republica Moldova

Meteorologii au emis avertizare cod galben de îngheţuri pentru perioada 13-15 octombrie. În orele nocturne şi sâmbătă dimineaţa în zonele depresionare, iar duminică şi luni la suprafaţa solului şi izolat în aer se prevăd îngheţuri cu intensitatea de -1..-2 grade Celsius, transmite IPN.

Guvernul de la Chişinău va achita 7.500 de euro pentru judecarea defectuoasă a unui caz de viol

Guvernul de la Chişinău va achita 7.500 de euro pentru judecarea defectuoasă a unui caz de viol

Guvernul Republicii Moldova s-a angajat să plătească 7.500 de euro unei femei care a fost violată. Plângerea depusă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost reglementată amiabil în iulie 2018. Joi, 11 octombrie 2018, CEDO a emis o decizie prin care a luat act de reglementarea amiabilă a cauzei şi a decis radierea de pe rol a plângerii reclamantei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Asociaţiei Promo-LEX.

Comercianţii din Molodova, obligaţi să gestioneze deşeurile provenite din activitatea desfăşurată

Comercianţii din Molodova, obligaţi să gestioneze deşeurile provenite din activitatea desfăşurată

Consiliile locale vor putea să stabilească interdicţii şi cerinţe privind salubrizarea şi gestionarea deşeurilor de către unităţile de comerţ care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul autorităţii administraţiei publice locale. Prevederile se conţin într-un proiect de lege votat în primă lectură joi, 11 noiembrie, în Parlament, transmite IPN.

Salvatorii şi-au încheiat intervenţia în blocul locativ de pe Bulevardul Moscova unde s-a produs o explozie

Salvatorii şi-au încheiat intervenţia în blocul locativ de pe Bulevardul Moscova unde s-a produs o explozie

Salvatorii au finalizat lucrările de intervenţie pentru demontarea construcţiilor instabile de la etajele afectate de deflagraţia produsă în blocul locativ din Bulevardul Moscova, 11/5. Acţiunile neîntrerupte ale angajaţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au durat cinci zile şi au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 10 octombrie, transmite IPN.

O femeie din Chişinău, reţinută pentru trafic de influenţă. Ar fi cerut 13.000 de euro pentru muşamalizarea unui dosar civil

O femeie din Chişinău, reţinută pentru trafic de influenţă. Ar fi cerut 13.000 de euro pentru muşamalizarea unui dosar civil

O femeie din Chişinău a fost reţinută miercuri, 10 octombrie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă. Bănuita ar fi pretins de la un bărbat, timp de doi ani, 12.000 de euro şi 22.000 de lei sub pretextul că ar avea influenţă asupra unor judecători din cadrul judecătoriei Botanica şi că îi poate determina să adopte o decizie  favorabilă într-un dosar civil.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 2 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 4 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 5 luni · comentarii (12)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 7 luni · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 8 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 1 an · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 1 an · comentarii (56)
Postari Recente