EXCLUSIV Oficial, Vlad Plahotniuc este milionar doar în lei moldoveneşti

EXCLUSIV Oficial, Vlad Plahotniuc este milionar doar în lei moldoveneşti

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, introdus sâmbătă cu numărul doi pe lista electorală a Partidului Democrat, despre care presa a scris că ar fi miliardar, este, oficial, doar milionar în lei şi nu deţine nicio afacere, cont în bancă sau hârtii de valoare. Cel puţin aşa reiese din declaraţia sa de avere, obţinută în exclusivitate de „Adevărul", care ar urma să fie făcută publică mâine, după aprobarea de cătr

Judocani din România la Memorialul "Ion Badrajan" din Sângerei

Judocani din România la Memorialul

În orașul Sângerei (120 km distanță de la Chișinău) a avut loc ediția a doua a turneului internațional de judo, Memorial "Ion Badrajan", cu participarea juniorilor de 13-15 ani. La eveniment și-au confirmat participarea circa 150 luptători din cinci țări. Pe cele două saltele, instalate în holul și pe scena casei raionale de cultură, au concurat judoca veniți din Iași și Bacău (România), Moscova (Rusia), Moghiliov și

Judocanul moldovean Victor Scvorțov a cucerit o medalie de bronz la Campionatul European

Judocanul moldovean Victor Scvorțov a cucerit o medalie de bronz la Campionatul European

După o pauză de mai multe luni, în care luptătorii moldoveni de stil judo nu au obținut nici o medalie în cadrul competițiilor internaționale oficiale, sportivul din orașul Tighina, Victor Scvorțov, a "spart ghiața", reușind să urce pe treapta a treia a podiumului de premiere, la campionatul European de tineret, Under-23, care s-a încheiat la Saraevo (Bosnia Herțegovina).

Cel mai luminos Crăciun la Chișinău

Cel mai luminos Crăciun la Chișinău

În acest an sărbătorile chișinăuinenilor vor fi mai luminoase decât în alți ani. Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, programate pentru 28 noiembrie, angajații Lumteh lucrează de zor pentru a instala ultimele beculețe. Spre deosebire de anii anteriori, când startul la iluminatul de Sărbători se dădea în ajunul Revelionul, anul acesta edilii au decis sa facă acest pas cu o lună mai devreme. Mai mult, în acest

Cunoscutul antrenor Gabi Stan poate reveni la Zimbru Chișinău

Cunoscutul antrenor Gabi Stan poate reveni la Zimbru Chișinău

Suporterii echipei Zimbru Chișinău au ajuns la capătul răbdării. Unul din cele mai galonate cluburi din fotbalul moldovenesc a fost învins în cadrul etapei a 17-a a campionatului republican, Divizia Națională de vicecampioana Iskra-Stal Râbnița (0-1), în propriul fief, iar susținătorii echipei "galben-verzilor" au cerut, după încheierea meciului, demisia actualului antrenor principal Ivan Tabanov.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 2 ani · comentarii (30)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 30 zile · comentarii (10)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 3 luni · comentarii (44)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 3 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 8 luni · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 10 luni · comentarii (56)

Manipularea orchestrată de către binomul Plahotniuc-Dodon la Chişinău continuă. Pe data de 20 iulie 2017 a fost votată legea care modifică, în pofida recomandărilor europene şi americane, sistemul de vot, iar în aceeaşi zi, ca să acopere subiectul legat de votul parlamentului, a fost votată de către Legislativ o declaraţie pompoasă privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Rrepublicii Moldova.

acum 11 luni · comentarii (11)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 11 luni · comentarii (47)
Postari Recente