UPDATE Plahotniuc/Ulinici: „Voi avea o reacţie, dar nu în Adevărul“. "Mi-am schimbat numele de dragul copilului", a declarat el pentru PRO TV Chişinău

UPDATE Plahotniuc/Ulinici: „Voi avea o reacţie, dar nu în Adevărul“.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, cel care apare cu alt nume în actele româneşti, Vlad Ulinici, refuză să comenteze subiectul şi să „colaboreze“, după cum s-a exprimat, cu ziarul „Adevărul“.  Într-o declaraţie pentru PRO TV CHişinău, el a declarat că şi-a schimbat numele de dragul unuia din feciori care-şi face studiile la Bucureşti.

Supărările Kremlinului

Supărările Kremlinului

Lucrurile sunt, într-adevăr, grave! Trustul românesc „Adevărul Holding" editează în Republica Moldova cotidianul „Adevărul"! O mai mare impertinenţă nu se poate! De atâta necaz Kremlinul a intrat în fibrilaţii! Şeful statului rus nu poate trimite, din păcate, tancurile, ca altădată, ca să regleze problema la faţa locului. Atunci la Chişinău este desantat un reporter special al postului de televiziune Russia Today.

Cum a devenit Vladimir Plahotniuc milionar în euro

Cum a devenit Vladimir Plahotniuc milionar în euro

Oligarhul moldovean figurează încă în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al „Victoriabank", una dintre cele mai importante bănci din Republica Moldova. În decembrie 2010, după ce a fost ales deputat şi prim-vicepreşedinte al Parlamentului, acesta a anunţat că renunţă la funcţie.

(FOTO) Vitalie Tcaciuc, cel de-al doilea cetățean moldovean rănit în atentatul de pe Domodedovo, a fost internat în stare gravă la un spital din Moscova

(FOTO) Vitalie Tcaciuc, cel de-al doilea cetățean moldovean rănit în atentatul de pe Domodedovo, a fost internat în stare gravă la un spital din Moscova

Ca şi soţii Castraveţ, Vitalie Tcaciuc (32 de ani) a plecat la Moscova cu nevasta, (Carolina), ca să câştige bani. Bărbatul, angajat ca şofer la o firmă, a fost ca şi blestemat. Acasă, în satul Buzduganii de Jos din raionul Ungheni, îl așteaptă cei trei copii ai lui. Cel mai mare dintre ei are doar nouă ani.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 2 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 3 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 4 luni · comentarii (10)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 6 luni · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 6 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 11 luni · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 1 an · comentarii (56)
Postari Recente