Cheers, Majestate!

Cheers, Majestate!

Faimosul actor Nick Nolte sau, mă rog, o înfăţişare mai puţin proaspătă a acestuia, s-a pomenit miruit recent domnitor al ... Republicii Moldova de nu mai puţin faimosul realizator american de televiziune David Letterman. Motivul a fost la îndemână. Dl Nolte s-a pomenit a fi cel mai potrivit să-i aibă în calitate de supuşi pe cei mai „şinstiţi" dintre pământeni, conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Retrospectiva săptămânii 14 - 20 februarie 2011: Șefia Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova este disputată de cinci judecători compromiși la CEDO

Retrospectiva săptămânii 14 - 20 februarie 2011: Șefia Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova este disputată de cinci judecători compromiși la CEDO

Republica Moldova este prima țară la contrabanda cu țigări în România, cu un volum de 31,7% din piața neagră de tutun, realizat anul trecut. Tot în această săptămână, reporterii ziarului „Adevărul" au descoperit valoarea celei mai mari șpăgi „aranjate" la Chișinău: 5 milioane de euro.

Moldova a devenit subiect de glumă în presa americană

Moldova a devenit subiect de glumă în presa americană

„Unul dintre cei mai celebri prezentatori de televeziune din Statele Unite, David Letterman a vorbit despre recordul negativ înregistrat de Moldova la consumul de alcool. Moldova este o monarhie condusă de un rege, şi-a etalat cunostinţele în geografie showman-ul american", anunţă postul de televiziune Pro TV Chişinău.

Consiliul Europei este îngrijorat de soarta deţinutului politic de la Tiraspol Ilie Cazac

Consiliul Europei este îngrijorat de soarta deţinutului politic de la Tiraspol Ilie Cazac

Consiliul Europei este extrem de îngrijorat de soarta lui Ilie Cazac, condamnat la 14 ani de închisoare de către regimul separatist de la Tiraspol. Secretarul general al CE, Thorbjorn Jagland, notează într-un comunicat de presă, citat de Info-Prim Neo, că a constatat cu îngrijorare că în acest caz există similitudini cu condamnarea de către instanţele transnistrene a jurnalistului Ernest Vardanean.

PROCES STALINIST LA TIRASPOL Liderul transnistrean Igor Smirnov refuză să-l graţieze în următorii şapte ani pe Ernest Vardanean

PROCES STALINIST LA TIRASPOL Liderul transnistrean Igor Smirnov refuză să-l graţieze în următorii şapte ani pe Ernest Vardanean

Cererea de graţiere depusă acum o lună de jurnalistul Ernest Vardanean, întemniţat pe 15 ani la Tiraspol, pentru „trădare de stat“ şi „spionaj în favoarea Republicii Moldova“, a fost respinsă de către liderul transnistrean Igor Smirnov. Jurnalistul Ernest Vardanean este condamnat în Transnistria pentru „trădare de stat“ şi „spionaj“.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 3 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 5 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 6 luni · comentarii (12)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 8 luni · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 8 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 1 an · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 1 an · comentarii (56)
Postari Recente