Protest la Ambasada belorusă

Protest la Ambasada belorusă

Maine, 19 ianuarie, începând cu 13:00, Raisa Răzmeriță și Ghenadie Brega vor organiza un protest în fața Ambasadei beloruse din Chișinău pentru a condamna abuzurile şi încălcarea flagrantă a drepturilor omului în această ţara.

Despre clişee, lupi şi alte vietăţi

Despre clişee, lupi şi alte vietăţi

După episodul cu inundaţiile, săptămâna trecută un post de televiziune din Chişinău a transmis un reportaj, potrivit căruia haite de lupi din România - în lipsa sârmei ghimpate - au trecut Prutul înot şi au atacat câteva stâne de oi, precum şi o persoană. Cu acelaşi succes lupii puteau să vină şi de peste Nistru, mai ales că anumite sectoare ale Nistrului sunt la fel de înguste ca şi cele ale râului Prut.

ŞOCANT: Bolnavi de tuberculoză din Moldova trataţi pe paturi improvizate pe holul unui spital infect (VIDEO)

ŞOCANT: Bolnavi de tuberculoză din Moldova trataţi pe paturi improvizate pe holul unui spital infect (VIDEO)

Reporterii „Adevărul" au făcut turul spitalelor din Chişinău pentru a afla condiţiile de tratament oferite pacienţilor. Cea mai „de temut" instituţie medicală din capitala Republicii Moldova, repetentă la capitolul dotări şi igienă, este chiar cea în care curăţenia ar trebui să fie baza vindecării: Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie. În acelaşi clasament mai intră Spitalul Municipal Nr. 4 şi cel de Boli Contagioase p

"Zimbrii" din capitală i-au învins pe fotbaliștii ruși

Echipa de fotbal Zimbru Chișinău a început cu o victorie seria meciurilor amicale din cadrul cantonamentului de pregătire din Antalya. ormația din strada Butucului, care a încheiat anul trecut pe locul șase în clasamentul Diviziei Naționale, a ajuns sâmbătă seara la Antalya și doar peste o zi a disputat prima partidă de verificare.

Triumvirat cu saxofon…

Triumvirat cu saxofon…

De-abia s-a semnat misteriosul acord privind constituirea AIE 2, de-abia a fost instalat noul guvern şi prezentat programul de guvernare, că opinia publică este din nou intrigată cu avertismentul că „se va spune lucrurilor pe nume", dacă... Dacă ce? Şi ce să se spună?

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 2 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 2 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 3 luni · comentarii (10)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 5 luni · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 5 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 10 luni · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 1 an · comentarii (56)

Manipularea orchestrată de către binomul Plahotniuc-Dodon la Chişinău continuă. Pe data de 20 iulie 2017 a fost votată legea care modifică, în pofida recomandărilor europene şi americane, sistemul de vot, iar în aceeaşi zi, ca să acopere subiectul legat de votul parlamentului, a fost votată de către Legislativ o declaraţie pompoasă privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Rrepublicii Moldova.

acum 1 an · comentarii (11)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 1 an · comentarii (47)
Postari Recente