Organizaţia Amnesty International Moldova este îngrijorată de condiţiile de detenţie ale lui Vlad Filat

Organizaţia Amnesty International Moldova este îngrijorată de condiţiile de detenţie ale lui Vlad Filat

Fiecare persoană are dreptul să nu fie tratat într-un mod inuman şi degradant. FOTO Arhivă Adevărul

Organizaţia Amnesty International Moldova solicită Ministerului Justiţiei informaţii privind condiţiile de detenţie din Penitenciarul nr.13 şi modul în care deţinuţilor li se asigură drepturile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amnesty International Moldova solicită să fie informaţi despre condiţiile de detenţie ale deţinutului Grigore Petrenco şi activiştilor săi, precum şi despre condiţiile de detenţie ale lui Vlad Filat. Organizaţia mai vrea să afle dacă au fost sau nu efectuate investigaţii eficiente cu privire la plângerile acestora privind pretinsele relele tratamente, iar în cazul în care sănătatea acestora ar fi fost prejudiciată - dacă li s-a asigurat asistenţa medicală calificată. 
 
Totodată, organizaţia propune instituirea cât mai urgentă a Mecanismului Naţional de prevenire a Torturii, care ar constitui un instrument eficient de monitorizare şi documentare a condiţiilor de detenţie din penitenciarele şi izolatoarele din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă.
 
Amnesty International Moldova îşi exprimă îngrijorarea cu privire la informaţia despre tratamentul inuman şi degradant din cadrul detenţiei preventive, care poate afecta deţinuţii Penitenciarului nr.13 din municipiul Chişinău, informaţie menţionată şi în Rapoartele Comitetului de Prevenire a Torturii cunoscute publicului larg şi foarte des menţionate în ultimele hotărâri CtEDO.
 
Organizaţia reiterează faptul că Republica Moldova trebuie să-şi respecte angajamentele internaţionale asigurând fiecărei persoane dreptul la un proces echitabil şi dreptul de a nu fi tratat inuman şi degradant.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările