Oraşele Ştefan-Vodă şi Soroca intră în regim de carantină

Oraşele Ştefan-Vodă şi Soroca intră în regim de carantină

Comisia pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a decis că oraşul Soroca, oraşul Ştefan-Vodă, dar şi satul Carahasani, raionul Ştefan-Vodă, vor intra în regim de carantină, din cauza numărului îngrijorător de cazuri de COVID-19 care au fost confirmate în aceste localităţi. Aici va fi concentrat un număr mai mare de poliţişti şi militari care vor supraveghea circulaţia persoanelor..

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşul Ştefan-Vodă - 11 cazuri de COVID-19, satul Carahasani, raionul Ştefan-Vodă - 9 cazuri, oraşul Soroca - 22 cazuri. 

În ultimele 24 de ore au fost investigate 280 de probe dintre care 55 s-au dovedit a fi pozitive. Cele mai multe cazuri confirmate astăzi sunt în mun. Chişinău - 13, în raioanele Ştefan Vodă - 10 şi Soroca - 9. Au fost confirmate şi 7 cazuri de Covid-19 în raioanele din partea stângă a Nistrului. Din cele 55 de cazuri confirmate, 48 sunt cu transmitere locală, iar 7 - cazuri de import: 1 - din Austria şi 6 din Marea Britanie. În total, în ţară sunt înregistrate 353 de cazuri de infecţie, dintre care 22 persoane au fost tratate.
 
În ultimele 24 de ore în ţară au intrat 1.815 persoane şi 1.038 au ieşit. Totodată, pe 31 martie, la ora 21.30 la Aeroportul Internaţional Chişinău va ateriza o cursă din Paris cu 220 de cetăţeni ai Republicii Moldova repatriaţi. Prim-ministrul a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere al cetăţenilor moldoveni şi din alte state de unde sunt cele mai multe solicitări. Acestea sunt Marea Britanie, Franţa, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia şi altele. Ministrul Ţulea a precizat că vor fi selectaţi operatorii avia, ai căror nave au o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor.
 
Evoluţia cazurilor de transmitere locală, împreună cu numărul mare de conaţionali veniţi din state unde epidemia COVID-19 progresează determină menţinerea măsurilor restrictive adoptate şi  întreprinderea acţiunilor de determinare a respectării lor. 
 
Membrii Comisiei au discutat şi au adoptat un şir de decizii menite contribuie la prevenirea răspândirii epidemiei. Comisia pentru Situaţii Excepţionale a aprobat Dispoziţia nr. 10, care poate fi găsită aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: