Olga Punga, condamnată în dosarul fraudelor bancare, este eliberată din detenţie

Olga Punga, condamnată în dosarul fraudelor bancare, este eliberată din detenţie

Judecătoria Hânceşti a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării sentinţei în privinţa Olgăi Punga urmare a iniţierii revizuirii dosarului ei penal. Olga Punga urmează să fie eliberată imediat din penitenciarul Rusca. Despre aceasta anunţă avocatul Victor Munteanu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit apărării, Olga Punga urmează să fie eliberată din penitenciar, după o perioadă de trei ani şi cinci luni de detenţie. „Olga Punga a fost condamnată la opt ani şi şase luni de închisoare într-un proces abuziv, ilegal, cu uşile închise, în semn de răzbunare pentru că nu a depus depoziţii cerute de procurori împotriva lui Veaceslav Platon. Justiţia a făcut ceea ce şi trebuia să facă corect, imparţial şi legal. Mă bucur mult pentru reunirea familiei, pentru că am văzut personal prin ce dramă au trecut toţi membrii familiei Punga în această perioadă”, menţionează Victor Munteanu într-o postare pe Facebook.

Fosta angajată a Moldindconbank a fost condamnată pentru „escrocherie în proporţii deosebit de mari în componenţa unei grupări criminale” la începutul lunii ianuarie 2018 de către Judecătoria Buiucani la opt ani şi jumătate de închisoare. În luna iulie 2018 Curtea de Apel a recalificat acuzaţia şi a condamnat-o la 2,5 ani de închisoare pentru abuz de serviciu. Curtea Supremă de Justiţie a anulat însă decizia instanţei de apel şi a confirmat decizia primei instanţe – închisoare pe un termen de opt ani şi jumătate.

În luna februarie 2020, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunţat că în cazul a 38 de dosare, printre care şi cel al Olgăi Punga, există suspiciuni că acestea ar fi politice şi că vor fi revizuite de un grup de lucru din cadrul Procuraturii Generale.

https://www.ipn.md/ro/olga-punga-condamnata-intr-un-dosar-politic-este-eliberata-7967_1074437.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: