Oficial european către viceministrul Justiţiei: „Aveţi legi bune, dar trebuie respectate”

Oficial european către viceministrul Justiţiei: „Aveţi
legi bune, dar trebuie respectate”

Viceministrul Justiţiei şi directorul pentru Vecinătatea Estică a Comisiei Europene, Gerhard Schumann-HitzlerSabina Cerbu FOTO; gov.md

În 2014 Ministerul Justiţiei a reuşit să  implementeze 70% din obiectivele Strategiei de reformare a Justiţiei propuse pentru acel an. Potrivit viceministrului Jstieţiei, Sabina Cerbu, în 2014 a fost atinsă  o creştere a gradului de implementare a acţiunilor, comparativ cu anul 2013.

La moment, ne axăm pe reforma procuraturii, care este proritate a Planului de acţiuni. Ţin să menţionez că la 20 martie curent, Comisia de la Veneţia a dat aviz pozitiv proiectului de lege cu privire la procuratură. Urmează ca acesta să fie ajustat la opinia Comisiei, iar ulterior să demarăm reforma acestei instituţii", a declarat Sabina Cerbu în cadrul întrevederii cu directorul pentru Vecinătatea Estică a Comisiei Europene, Gerhard Schumann-Hitzler, şi şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola. Care a avur loc pe 26 martie.  

Directorul pentru Vecinătatea Estică a Comisiei Europene, Gerhard Schumann-Hitzler consideră că nici un cetăţean în stat nu are dreptul să încalce legile. Aveţi legi bune şi chiar foarte bune, dar acestea trebuie respectate. Nimeni nu are dreptul să încalce legile, nici procurorul, nici judecătorul şi nici cetăţeanul de rând. Doar astfel poate înflori democraţia într-un stat", a concluzionat Gerhard Schumann-Hitzler.

Uniunea Europeană oferă suport bugetar direct Republicii Moldova pentru implementarea acţiunilor prevăzute în Strategia de reformă a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016 în valoare 60 de milioane de euro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: