Octavian Ţîcu: „Sub Igor Dodon, Republica Moldova a devenit o simplă anexă a serviciilor secrete ruseşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu

Candidatul PUN în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Octavian Ţîcu, a reacţionat la Investigaţia Rise Moldova şi a Centrului rus „Dossier”, care demonstrează că Igor Dodon este controlat de Kremlin. Ţîcu e de părare că „sub Igor Dodon, Republica Moldova a devenit o simplă anexă a serviciilor secrete ruseşti”.

„Apariţia în spaţiul public a informaţiilor despre modul în care Igor Dodon colaborează cu serviciile secrete ale Federaţiei Ruse confirmă, odată în plus, nu doar subordonarea acestuia faţă de Moscova, dar şi atentatul său la securitatea naţională a Republicii Moldova”, a scris Octavian Ţîcu pe Facebook.

Potrivit lui, serviciile secrete ruseşti „au penetrat toate structurile de stat cu scopul clar de deturnare a vectorului vestic de dezvoltare”.

„După imaginile cu ”kuliokul” şi expunerea relaţiilor neechivoce cu FSB-ul şi SVR-ul rusesc ce ar mai trebui să apară că Igor Dodon să fie pus sub acuzare de către Procuratura Republicii Moldova? Igor Dodon este doar un informator al serviciilor secrete ruseşti, si dincolo de dimensiunea penală el este o ruşine pentru R.Moldova. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu este acceptat de niciun alt preşedinte la discuţii: tot ce vorbeste cu omologii săi transmite ofiţerilor de informaţii ruşi”, a spus Ţîcu.

Politicianul şi-a exprimat regretul că iniţiativa sa de anul trecut, prin care a solicitat crearea unei comisii de anchetă parlamentară pentru trădarea de patrie săvârşită de Igor Dodon, nu s-a bucurat de sprijinul colegilor deputaţi din Blocul ACUM.

„Iată unde duce lipsa unui sistem de securitate naţional - trădare este la cel mai înalt nivel! Fără un sistem puternic de securitate, clădit în colaborare cu structurile euro-atlantice, agenţii ruşi vor face lege mult timp pe pământul nostru”, a încheiat Ţîcu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite