O navă sub pavilion moldovenesc cu 10.000 kilograme de droguri la bord, reţinută în Spania

O navă sub pavilion moldovenesc cu 10.000 kilograme de droguri la bord, reţinută în Spania

O navă sub pavilionul Republicii Moldova, cu zece mii de kilograme de haşiş, a fost reţinută, acum două zile, de către autorităţile spaniole şi se află sub arest în portul Cartagena.

Agenţia Navală a Republicii Moldova precizează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că statul pavilion nu duce răspundere pentru activitatea comercială a armatorilor navelor. Astfel de infracţiuni sunt comise de echipaj şi, în mare parte, fără ca proprietarul să cunoască.

Potrivit tratatelor internaţionale din domeniul transportului maritim, în cazul infracţiunilor penale la bordul navelor se aplică jurisdicţia şi legislaţia statului riveran, statului port, statului pavilion sau statului a cărui cetăţenie o deţine echipajul.

În cazul dat, nava se afla în apele teritoriale ale Spaniei şi se va aplica legislaţia acestui stat. Autorităţile Republicii Moldova au acordat informaţia solicitată autorităţilor antidrog spaniole.

Pe plan naţional, a fost luată decizia de a exclude nava implicată din Registrul de Stat al Navelor Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: